4 Kas 2008



Geçenlerde bahsettiğim tüylü amigurumi nihayet bitti. Aslında neredeyse bitmişti ama bacakları için ipim kalmamıştı. Tekrar yüncüye gitmek zaman aldı ve bugün bacakları da tamamlayarak bitirdim.

Amigurumi yaparken genelde kafamda canlandırıyorum, sonra onu tamamen keyfi şekilde (şablonsuz şekilsiz) örüyorum. Bunca amigurumiden sonra daha geliştiğimi farkediyorum.

Bazen yaptığım bir hayvanın çok iyi bilsek bile ayrıntılarına gerçekten dikkat etmediğimizi farkediyorum örerken. Mesela ağız, ayak vs. Bu tavşanın ağzını şekillendiriken gerçek tavşan resimlerine baktım. Mümkün olduğunca benzetmeye çalıştım zira çizgi şeklinde bir ağız insan görünümlü bir hayvan izlenimi uyandırıyor.

Kulakları iki parça şeklinde örüp birleştirdim, yine bacaklar da iki parça. Ağzın üst tarafı yaprak şeklinde iki parça ve alt kısmı da üçgen şeklinde bir parçadan oluşuyor. Dikerken dişleri altta kalacak şekilde birleştirdim. Burun ve göz ayrıntılarını işleyerek yaptım. Bıyıklarını da bir ambalaj kağıdını kestim. Aaa birde sepet ve havuçlar ördüm ki tavşimiz aç kalmasın :)

Çok sevimli oldu gerçekten. Siz ne dersiniz?

2 comments:

  1. Gerçekten cici canım. Sen bu bloga pek yazmıyorsun diye takibe almamıştım.Şimdi ekliyorum hemen sevgiler.Bu blogd da yorum kelime şeysini kaldırsana canım.

    YanıtlaSil
  2. tavsanın dıslerı cok sırın olmus :))

    YanıtlaSil